Cum fructificam spatiul din locuinta noastra: crearea unui birou in salon din gips carton

Salut prieteni, vom incerca astazi sa creem un zid despartitor din gips carton intr-un salon care pe de o parte v-a fi utilizat ca si birou iar cealalta parte va fi utilizata ca mobilier pentru televizor si accesoriile necesare acestuia ( dvd-player, tunner, boxe, etc.).

zid despartitor din gips carton

fig.2, o parte folosita ca mobilier-suport pentru televizor

zid despartitor din gips carton

fig.1, O parte folosita ca birou

 Zid despartitor din gips carton

Am fost sunat de un prieten al unui client ce m-a recomandat si dupa ce ne-am intalnit mi-a aratat un salon foarte larg in care avea si un birou la care lucra zi de zi si vroia o schimbare in sensul de a nu fi deranjat de musafiri cum ar fi prietenii celor doi fii ai sai pe care ii primea tot in aceeasi incapere. Dupa ce am discutat indelung pentru a intelege exact cam ce si-ar dori clientul, am luat masurile necesare si am intocmit mai multe planuri de atac. Clientul meu ar fi dorit un zid despartitor iar in partea frontala sa incastreze un televizor, iar in spatele zidului un birou, adica un loc mai intim unde sa poata lucra fara sa fie deranjat. Ok, dupa mai multe desene m-am intalnit din nou, iar alegerea pe care el a facut-o a fost un zid in “scara”.

fig.3

Am cumparat materialele necesare si m-am dat la lucru: zidul creat are grosime de 20 cm iar iar biroul 70 cm. Pentru a profita de fiecare centimetru am creat si cateva casete in perete nise ce folosesc la depozitarea cartilor, dvd-urilor, etc. (fig.3), iar la capatul peretelui a fost creat un picior suport pentru o statuie de aproximativ 80 kg, picior ce a fost intarit cu lemn.

fig.4

Spatele locului in care a fost montat televizorul a fost si el intarit cu un panou de lemn, lasand-u-se loc insa pentru cablurile ce vor trebui sa intre la TV, iar dedesupt am creat un loc pentru accesorii lasand si aici gaurile de rigoare ce vor deveni invizibile dupa instalarea aparatelor (fig.4).

Am profitat de fiecare centimetru al zidului si am creat cinci nise pentru depozitare de diferite obiecte utile intr-un birou

Am eliminat debaraua si usile acesteia si am creat doua rafturi, devenind astfel mult mai estetic locul

biroul are trei locuri iar la capatul acestuia statuia de marmura cantareste 80kg

zidul a fost creat in forma de scara dan un aspect placut dar si util in acelasi timp. Gaurile, prisele si cablurile vor deveni invizibile dupa montarea aparatelor

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments