Zidaria cu caramida porotherm

 Caramida porotherm: de unde provine

Caramida porotherm este un amestec de argila cruda in care vine aditionata o determinata cantitate de mingiute de polistiren expandat Ø 1-2mm care, pe durata coacerii, ard desfacandu-se in anhidride carbonice si apa, diseminand astfel caramida arsa finala de multe alveole de forma sferica, pline de aer, fara nici un depozit carbonic si comunicante intre ele.

Acest sistem productiv permite cresterea puterii atat izolatoare cat si respirator a caramizilor, in timp ce raportul global intre acestia si caramida plina garanteaza o optima rezistenta statica.

Asadar, caramida porotherm este un bloc special cu foarte multe calitati; este portant si permite construirea cladirilor de 4-5 etaje fara a se apela la stalpi de beton armat; este termoizolant si respira datorita structurii usoare al amestecului ce diminueaza conductibilitatea, dar favorizeaza respirarea; este fonoabsorbant multumita grosimii si structurii sale; este ecologic fiind alcatuit doar din argila coapta, de aceea nu arde in caz de incendiu si nu emana gaze toxice; este durabil in timp pe orice vreme; este economic.

caramida porotherm  Zidaria armata

Ideale pentru constructiilre din zonele cu risc seismic, acest sistem are ca rezultat pereti portanti foarte rezistenti si ductili, in  gradul de a rezista la solicitari de comprimare si tractiune conservand aceleasi caracteristici izolante.

Punerea in opera  a zidariei armate cu caramida porotherm este destul de simpla, nu se cer scule particulare, trebuie doar sa se urmeze sfaturile pe care le-am adaugat in acest http://www.euconstructor.ro/caramida-plina/http://www.euconstructor.ro/caramida-plina/( da clic pe articol pentru a vedea sfaturile).

Pretul pentru un metru cub de zidarie cu caramida porotherm costa intre 90-110 RON, pret cu care lucrez eu in orice zona din tara.

Pentru alte informatii va stau cu placere la dispozitie si ma puteti contacta completand formularul de contact dar nu uitati sa lasati un comentariu deoarece parerea voastra conteaza.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments