Cum se face zidaria din placi de sticla, Nevada

Zidaria din placi de sticla, de tip Nevada, permite patrunderea difuza a luminii fara a fi insa transparenta. Zidaria din placi de sticla este permisa pe calcane si se foloseste si ca ziduri despartitoare, glasvanduri, etc.

zidaria din placi de sticla

Zidaria din placi de sticla, cum se face

Zidaria din placi de sticla poate fi dintr-un singur strat de placi sau din doua, paralele. Placile au de obicei dimensiunile: 20 x 20 cm si pe toate cele patru muchii sunt prevazute cu santuri. In aceste santuri se va baga armatura compusa din vergele de otel cu grosimi Ø6, Ø8, Ø10, Ø12 in functie de cat permite dimensiunea cavitatii formate de santurile a doua santuri alaturate.

Pe suprafata pervazului se intinde un strat de beton sau mortar cu ciment in care se infing la distante egale vergelele metalice verticale. Se va astepta intarirea corespunzatoare a stratului suport, se aseaza prima varga orizontala, se umple cu mortar santurile de pe trei laturi ale placilor ce vor forma primul rand de placi. Se introduc placile, una cate una, printre vergile metalice verticale avand grija ca sticla sa nu vina in contact cu metalul dar nici cu sticla placii vecine. Astfel, intre placile de sticla va exista un rost de cativa mm umplut cu mortar. Cand primul rand de placi este gata, se umplu cu mortar santurile de pe muchiile superioare ale placilor, se aseaza a doua vergea metalica orizontala si se repeta operatiile.

Daca latura de jos a zidului se presupune ca este fixata in pervarz, celelalte trei laturi se vor lega de elementele de rezistenta fie prin prevederea in acestea a unor santuri cu latimea corespunzatoare , fie la profile metalice fixe, prin sudura. Golurile intre zidul de sticla si elementele de rezistenta vor fi umplute cu un material elastic (mastic, spuma, silicon).

Asta e tot. Nu e greu, asa e? Pretul pentru zidaria din placi de sticla este de 45 Ron/mp pentru manopera, pret cu care lucrez eu in orice localitate din Romania. Pentru mai multe informatii va stau la dispozitie la rubrica de contact.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments